miercuri, 7 mai 2008

Astazi s-a facut un an...


... de cand a plecat dintre noi un adevarat om, un roman veritabil, un patriot si un mare om de cultura. Este vorba de Octavian Paler. Nu pot ramane indiferent asa ca m-am hotarat sa scriu din nou cateva randuri despre Octavian Paler.

Aparent a murit un om simplu, un batranel singur si dezamagit, cand in fapt, Romaniei i s-a privat accesul la invatamintele unui mare om de cultura, greu de inlocuit. Ce ramane dupa el? Raman operele de o valoare inestimabila si incontestabila, dar mai presus decat atat, (cel putin mie) ramane pofta incredibila de cunoastere, de decenta, de gandire, de echilibru si de modestitate.

Aici sunt cateva din cuvintele sale din ultimii ani. Ce s-a ales de Romania dupa Octavian Paler? Praful... incetul cu incetul. Cantariti bine cuvintele sale si ganditi-va daca s-a schimbat in mai sau mai rau situatia actuala.







VA MULTUMIM, DOMNULE OCTAVIAN PALER!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo,baiatul meu!
Mama

Anonim spunea...

Da... Anul acesta, a fost unul dintre cei mai negrii. Nestemate din simţirea şi cugetul nostru s-au retras în alte dimensiuni, lăsându-ne cu mult, mult mai săraci. Diamantului (nepreţuit!) care s-a întors la Stele, îi simt încă lipsa. Cel mai mult îmi lipseşte miercurea, ziua din săptămână în care rupea din timpul său o oră (de neînlocuit!) pentru a ne onora cu prezenţa şi zisele dumnealui. Când vorbea Octavian Paler, se făcea tăcere, parcă şi vântul se oprea în loc. Tare-mi este dor!